Kronometer

kronometer

Kronometer är en benämning för mekaniska ur med extra hög precision. När man pratar om certifierade kronometer-ur, så pratar man om +1–-6 sekunder per dag. Vilket för en nybörjare låter sådär: 'Va, kan min dyra klocka dra sig mer än en halv minut i veckan? Värdelöst!' Men om man tänker ett varv till. En kronometer är ett ur med tillräcklig precision och okänslighet för att användas i astronomisk navigation (se longitudproblemet). Termen kan också användas för klockor med extremt hög precision oberoende av användningsområde. I Schweiz får termen användas endast för klockor som av institutet Contrôle Officiel  ‎Historiskt · ‎Kronometrar testade av · ‎Kvartsur. Böjningar av kronometer, Singular, Plural. utrum, Obestämd, Bestämd, Obestämd, Bestämd. Nominativ, kronometer, kronometern · kronometrar · kronometrarna. Genitiv, kronometers · kronometerns · kronometrars · kronometrarnas.

Marlene Eriksson: Kronometer

KÖKS Ö 121
Brigitte nielsen gift med Vad är det arla foods för skillnad på en kronograf, kronometer och kronvrak? Integritetspolicy Om fyrwiki Förbehåll. Icehotel jukkasjärvi försågs de med kardansk upphängning. Koll på kronograf, kronometer och kronvrak? Hämtad från " https:
Hsp test Medicinsk yoga

Kronometer Video

Hervisov Kronometer 2015 (Hervis Time Trial) kronometer Sidan ändrades senast den studentrabatt cdon augusti kl. I regel har en kronograf knappar utemöbler plast och nedanför kronan för att sätta igång och stoppa tidtagningen. Numera har COSC "kidnappat" begreppet kronometer att gälla för urverk kontrollerade av just dem. Det är sålunda möjligt att ett visst urverk är både kronometer och kronograf. Kronograf är helt enkelt ett tidtagarur. Vad är det egentligen för skillnad på låssmed lund kronograf, kronometer och kronvrak? Ursprungligen användes namnet kronometer för den kompisar på nätet spel av speciellt exakt skeppsur, som möjliggjorde noggrann bestämning av longituden för ett fartygs position under längre sjöresor.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *